Sauna – trend-ul nou apărut în imobilele din România

Am fost foarte uimit atunci am văzut prima oară o saună de dimensiuni reduse în vila în care eram cazat in zona munților Bucegi. Proprietarul mi-a spus că o astfel de investiție într-un spațiu turistic aduce un aport de 10% la vânzări relativ la perioada în care nu avea instalată o saună.
Prima dată când am folosit-o nu mi s-a părut foarte practisauna de dimensiuni reduse in vilacă, spațiul fiind mic relativ la o saună dintr-un complex balnear. Însă ținând cont de faptul că scopul ei era de-a servi maxim 3 persoane, după o perioadă scurtă m-am acomodat. Am povestit despre acest accesoriu imobiliar prietenilor și tuturor li s-a părut spectaculoasă ideea, sauna oferind un plus de valoare și confort unui imobil spațios.

Sauna tradițională de interior sau o saună de exterior?

Căutând mai multe detalii despre posibilitățile de achiziție, saunele pot fi practic pentru orice buzunar, în limita faptului că cineva care și-a construit o vilă sau o casă are ăposibilități financiare pentru a achiziționa o saună.
Am găsit saune de interior și saune de exterior.
Saunele de exterior sunt cilindrice, asemenea unei camere circulare. Un criteriu foarte important în alegerea unei saune, fie de exterior sau interior, este lemnul cu care este învelită sauna. Lemnul trebuie să reziste în timp și să nu se deterioreze.
Oferta pentru saunele de interior este mult mai largă. Creativitatea umană a născut saune tradiționale de interior, așa cum sunt cele din complexele balneo, însă la o scară mai redusă. Sunt cele mai vândute, după spusele unui dealer de produse brico. Pot fi încorporate elegant într-un baie amplă care oferă aerisire suficientă pentru saună.
De asemenea, au apărut saune cu încălzire pe infraroșu ce asigură o încălzire uniformă corpului uman. Poate prea modernă pentru spiritul meu conservator.
Nu în ultimul rând, mi-a atras atenția baia de aburi de tip Hamman, o saună exclusivistă ce oferă un abur plăcut și o încălzire blândă.

vis

View more posts from this author
Copyright @ Cevadevis.tv